18 Mart 2016 Cuma

Hollandalının Ankara Patlamasına Bakışı

Muhtemelen görmüşsünüzdür, İspanya'da Suriyelilere para atıp eğlenen PSV taraftarlarını.
O videoyu dehşetle izledim.
İşte, dedim, benim cânım ülkedaşlarımın her fırsatta evropada böyle evropada şöyle, alıp başımı evropaya gideceğim, diyerek imrendiği, medeniyet beşiği!
(Hangi videodan bahsettiğimi bilmiyorsanız lütfen googlelayın, bulun, ben nedense bir yazıya iki video koyamıyorum.)
Bunu bizim ülkemizde göremezsiniz.
Yani henüz göremezsiniz, ama hızla oraya doğru kayıyoruz. Sosyal medyada kendi gibi olmayan insanı eleştirmek hatta küfür etmek normalleşiyor, bunun bir sonraki adımı da günlük hayatta yerleşmesi şeklide olacaktır.

İki şeye daha değinip, diğer konuya geçeceğim. PSV Hollanda'nın takımı, İspanya'da bir maç için bulunan grup para atıp kahkahalarla gülüyor ve bazısı anı ölümsüzleştirmek adına videoya kaydediyor gördüğünüz gibi. Onları durduran gereken dersi veren ise İspanyol. Verdiğim linkteki videoda yok ama bir amca gelip para atılan insanlara, insan gibi ellerine para veriyor ve o gruba da verip veriştiriyor. Ve Hollandalılar sus pus oluyorlar. Büyüleyici gerçekten.

Diğeri ise, onlar Suriyeli değil çingene, diyenler var.
-İşte bu milletimizin geleceği hakkında beni endişelendirdiği kısım.-
Ha çingenelerse üstlerine para atıp eğlenebiliriz, öyle mi?

Gelelim başlığa. Paris'te de terör olayları oldu hatırlarsınız, çok geçmedi üstünden. Gerçekten korkunçtu, ülkece üzüldük ve bu paylaşımlarımıza da yansıdı. Sadece biz değil tabii, orası Paris idi, dolayısıyla tüm dünya Paris oldu.



İnsan düşünmeden edemiyor, Avrupadaki insan da Asyadaki başka bir şey mi?

Ne bileyim..
Her fırsatta bu ülkeden gideceğini söyleyen, bizim insanımızı sevmeyen, aşağılayan, ırkından utanan insanlar keşke gerçekten gitseler.